Vivani Fishfood TEAM

Das Vivani Fishfood Team besteht derzeit aus 6 festen Mitarbeitern!

  •         Vincent van Nies (Eigentümer)
  •         Marjan van Nies (Miteigentümer)
  •         Bianca Engelen (Verwaltung)
  •         Jacques Joosten (Quality and sales manager)
  •         Dennis Peeters (Lagermitarbeiter)
  •         Patrick Haenen (Lagermitarbeiter)

 

Vincent van Nies
Geboren: 15-05-1976
Woonplaats: Venlo

Over mezelf
Ik ben Vincent van Nies, oprichter en samen met mijn vrouw eigenaar van Vivani Fishfood BV. Mijn passie voor vissen begon al toen ik klein was. Op mijn 5de verjaardag kreeg ik mijn eerste vishengel van mijn oom Jan. Vanaf die tijd nam hij me regelmatig mee om te gaan vissen in de jachthaven. De eerste voorns werden gevangen en ik vond het geweldig!
Enige jaren later verhuisde mijn ouders met mij naar België, een stukje van ons huis vandaan stond een groot kasteel met een gracht eromheen, als ik tijd had was ik daar te vinden met mijn vaste stok. Het water was er meestal heel helder en soms kon ik er grotere vissen zien zwemmen, meestal zwommen die met 2 of 3 bij elkaar... wat waren dat voor vissen!?!? Ik wist het niet, pas later toen ik alweer in Nederland woonde kwam ik erachter, het moesten karpers zijn geweest... Terug in Nederland werd ik lid van een hengelsportvereniging, ze staken daar veel tijd en energie in het begeleiden van de jeugd, ik viste toen nog altijd met de vaste hengel. Op het verenigingswater zaten ook veel karpers, de kleinere exemplaren kon je er met de vaste hengel wel uit krijgen maar vaak was het onbegonnen werk en werden ze verspeeld!

Die grotere karpers trokken mijn aandacht wel en toen ik een jaar of 16 was kocht ik mijn eerste werphengel. De eerste pogingen werden ondernomen en uiteindelijk lukte het om zo'n monster te vangen! De jaren gingen voorbij en de hobby werd steeds serieuzer, nachtvissen, vissen op de rivier de Maas, visvakanties naar Frankrijk (Lac du Der) en eigen Boilies maken.
Op een gegeven moment wilde ik graag gedroogde garnaaltjes, gammarus en zijderupsen in mijn Boilies verwerken. Via via kon ik die in bulkverpakkingen krijgen, dat was dan wel wat te veel maar ik merkte al snel dat het goed te verkopen was onder collega (karper)vissers.... maar ook koi hobbyisten wilden het graag hebben. Er kwam al snel meer vraag naar andere producten die ik toevallig bij dezelfde leverancier kon krijgen en dat was uiteindelijk de aanleiding om in 2005 Vivani Fishfood op te richten.
In de jaren die volgden kwam het karper vissen helaas op een laag pitje te staan, ik had nog een fultime baan en daarnaast de zaak. Begin 2009 ben ik gestopt bij mijn toenmalige werkgever. Tegen die tijd kwam er gezinsuitbreiding, dus tijd om te vissen was nog steeds heel schaars... Uiteindelijk heb ik in 2015 de karper hobby weer opgepakt en probeer wekelijks even een paar uurtjes of een nachtje te vissen.
Ik vis graag midden in de natuur, met de pen maar ook statisch. Het liefste vis ik op zand/grind-afgravingen en in de Maas
Heerlijk, de rust, de natuur ik wil niet zonder!

Naam: Marjan van Nies
Woonplaats:Venlo

.Ik ben Marjan van Nies – Hendrix, vrouw van Vincent, moeder van Eef, Lieke en Wouter en trotse mede eigenaar van Vivani Fishfood BV.
Vincent heb ik leren kennen in 1998. De dag dat we onze gevoelens aan elkaar toegaven vergeet ik nooit meer… ik moest namelijk zijn hobby en passie karpervissen accepteren. Dat was natuurlijk geen probleem!
We zijn begonnen op aquarium/terrarium beurzen waar we ons voer, toen nog voornamelijk gedroogd natuurvoer (gammarus / muggenlarven, tubifex…) deden verkopen. Hier bleek al snel dat we meer soorten aquariumvoer nodig hadden. Het assortiment werd uitgebreid met vlokken, granulaat, tabletten en dergelijke! Van aquarium/terrarium beurzen gingen we het ook proberen om vijvervoer te verkopen en toen kwamen ook de Koidagen in Arcen in onze agenda te staan.
Door de jaren heen is ons bedrijf flink gegroeid en we leveren al in meer dan 25 landen!
Samen hebben we een mooi groeiend bedrijf opgebouwd en werken wij met ons gemotiveerd en enthousiast personeel aan een succesvolle toekomst!
 

 

 

 

 

Bianca Engelen 
Woonplaats:Venlo

Ik werk sinds februari 2012 voor 24 uur bij Vivani Fishfood.
Ik doe de administratie en de orders.
Voordat ik bij Vivani Fishfood begon ben ik manager geweest in een kledingzaak wat ik altijd met veel passie heb gedaan. Ik wilde graag minder gaan werken ivm onze 2 dochters zodat ik meer tijd voor ze had maar dat ging helaas niet in de winkel die optie kreeg ik wel bij Vivani Fishfood en het leek me ook een leuke uitdaging om totaal wat anders te gaan doen

Jacques Joosten.
Woonplaats: Blerick

Ik ben gehuwd en ben de trotse vader van 3 dochters en heb als hobby het houden van Koi, Karpervissen het houden van Pijlgif kikkers, en mijn werk. Ik werk sinds 2014 bij Vivani Fishfood  BV in vaste dienst, daarvoor was ik hobbymatig op beurzen zoals de Koi dagen in Arcen te vinden waar ik een beetje meehielp.
Ik kende Vincent van de waterkant onze gemeenschappelijke hobby Karpervissen en mijn tweede passie Koi houden daar had ik natuurlijk voer voor nodig en dat had Vincent in overvloed.
Nu houd ik me bezig met kwaliteit controle en de verkoop van onze producten.
En eigenlijk alle voorkomende werkzaamheden.
Ik ben blij dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. 

   

Denis Peeters

Woonplaats: Baarlo

Ik ben Dennis Peeters. Sinds 2015 werk ik als loodsmedewerker bij Vivani.
Het informele karakter van het bedrijf maakt dat ik iedere keer weer
met plezier naar mijn werk ga. 
 Samen met mijn vriendin woon ik in Baarlo. Aquariumvissen zijn een grote hobby van me.              
Thuis heb ik enkele aquaria die ik met veel passie en plezier onderhoud.
Verder is LEGO een grote hobby van mij.
Hier heb ik ook een eigen bedrijf in wat ik met veel toewijding run.
Het wel bekende LEGO Vivani visje is door mij ontworpen.
In de rest van de vrije tijd doe ik aan voetbal en wandel ik graag in de natuur.